Fin hästgård på åtta hektar

publicerad 20 november 2015
- Av Bo Bäckman

VB_web_gts_151120

Veckans värmländska gård till salu är en fin och praktisk liten hästgård med bostadshus och stall i bra skick. Välkommen till Bäckevarv, Lund, Holmedal i Årjängs kommun.

Bäckervarv hittar man nordväst och Årjäng och sydöst om Töcksfors. Det är nästan lika långt åt båda hållen. Söker man på eniro tar det 11 minuter att åka till Årjäng och det tar precis lika lång tid att åka till Töcksfors. Byn ligger öster om E18 och på mindre än två timmar tar du dig till antingen Gardemoens flygplats i Oslo eller till Karlstad airport.

Gården består av åtta hektar, främst trädgård och inäga. Trädgården är fin och det finns en fin liten park med björkar. Hagarna ligger precis vid gården och det finns gott om rid- eller körvägar i närheten. Ekonomibyggnaden med stall byggdes för bara några år sedan och den är praktisk och genomtänkt och väl lämpad för hästhållning. Förutom stall inrymmer den loge, carport och verkstad.

Bostadshuset består av fyra rum och kök och har en boarea på 120 kvadratmeter och en biarea på 40. Den är i ett och ett halvt plan med byggår 1909. Huset värms med jordvärme och har såväl två- som treglasfönster. Bostadsbyggnaden har renoverats en hel del av nuvarande ägare som bland annat byggt en inglasad altan.

På nedre plan kommer man in genom hallen som har ett praktiskt lättorkat klinkergolv. Här finns gott om plats att hänga av sig kläderna och fönstret bredvid ytterdörren gör att det blir ett bra ljusinsläpp. Till vänster hittar man badrummet som har kakel och klinker. Här finns såväl dusch som badkar och toalett, stor spegel och kommod med lådor och skåp för förvaring vid handfatet. Innanför badrummet finns pannrummet där det också finns frysbox.

Rakt fram i hallen kommer man till köket som har lådor och skåp i mörkt ekträ. Köket är utrustat med spis, fläkt och diskmaskin samt kylskåp. Från köket kommer man in i matrummet som har utgång till den inglasade altanen. En altan med utsikt över åker och äng. Här kan man säkert se rådjuren beta under vårkvällarna och säkert kommer älgen förbi då och då.

På nedre plan finns det också ett kontor där trappan upp till övervåningen finns samt ett rymligt vardagsrum med öppen spis och parkettgolv. På övre plan finns en rymlig hall med laminatgolv som går att inreda. Här finns också två sovrum, den ena med rymlig klädkammare. Här finns dessutom ett toalettrum med dusch, toalett och handfat.

Den här fina lilla gården har stor potential och inte kräver den några insatser annat än själva flytten. Man bor bra och har pendlingsavstånd till flera värmländska och norska städer. Utgångspriset är 2 600 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: FREDRIK HAMMAR