Fin gård med sjöutsikt

publicerad 22 oktober 2015
- Av Bo Bäckman

GTS 151023

Veckans värmländska gård till salu är en fin gård strax utanför Säffle med utsikt över Vänern. Areal på cirka 23 ha och med bostadshus och ekonomibyggnader. Välkommen till Dottebol, Sand i Säffle kommun.

Den här veckans gård hittar du strax innan Åmål, precis på gränsen till västra Götaland. Den ligger ute vid Vänerns skärgård med vidunderlig sjöutsikt.

Fastigheten har en areal om 23 hektar fördelat på skog 13 hektar, impediment 1 hektar, åker sju hektar och bete, två hektar i fyra skiften. Jakt ingår med småviltjakt på egen mark och älgjakt inom älgskötselområde. Virkesförrådet uppgår till 2346 skogskubik.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan och med byggår 1967. Det består av fem rum och kök varav tre är lämpliga som sovrum. Boarean är på 108 kvadratmeter och biarean på 77. Bostadshuset tilläggs isolerades 1994. och värms med bergvärme som installerades 2011 samt med vedpanna och ackumulatortank. Vatten och avlopp är enskilt i form av både en grävd och en trekammarbrunn. Huset har tvåglasfönster och fastigheten är ansluten till fiber.

Generellt sett är bostadshusets inredning i form av köksluckor, golv och tapeter, slitet men det är lätt avhjälpt med färg och tapeter. Det är dock inga problem att flytta in och bo på en gång.

Nedre plan består av tre rum, varav ett sovrum och kök med plats för matgrupp, ett badrum med dusch och ett uterum under tak. På övre plan finns två sovrum under snedtak samt en hall och ett toalettrum. I källaren finns pannrum, tvättstuga med tvättmaskin och förråd.

På gården finns en större ekonomibyggnad innehållande ladugård, stall, förråd, loge och jordkällare. Det finns dessutom en mindre ekonomibyggnad med vedskjul, utedass och garage. Ett magasin finns också på gården.

Det här är en fastighet med ett läge som det är svårt att finna motstycke till. Bostadshuset går alltid att renovera och göra om, men läget, ja, det är fantastiskt som det är. Priset då, jo, den här fina gården har ett utgångspris på 1 829 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HUSFOTO