Fastighet med toppläge

publicerad 13 juli 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans värmländska gård till salu ligger i ett av Årjängs populäraste områden. Den har strandlinje, bostadshus, gäststuga vid sjön, ytterligare ett gästhus och 4,6 hektar mark. Välkommen till Strand, Torpa i Årjängs kommun.

Rakt söderut en dryg mil från Årjängs centrum finner vi den här fina fastigheten. Den ligger precis vid sjön Västra Silen längs Sillegårdsedsvägen.

Fastigheten har en egen strandlinje och nere vid sjön finns en fin udde ut i vattnet och en magnifik utsikt, Det här stället är nästintill unikt och bör ses på plats. Fastigheten har en areal på 4,7 hektar som främst består av tomtmark och strandlinje.

Bostadhuset är i ett och ett halvt plan och her en boarea på 90 kvadratmeter fördelat på tre rum. Byggåret är från 1909. Det har tvåglasfönster, enskilt vatten och avlopp och värms med direktverkade el, kakelugn och vedspis.

Bostadshuset har gammal stil och är mycket charmigt. På nedre plan finns en hall som man kommer in i efter att ha gått uppför trappan med farstukvist. Till höger ligger köket som har vedspis och spis. Taket är i trä och det är bröstpanel på väggarna.

Till vänster från hallen ligger vardagsrummet det är ljust med fönster i tre väderstreck, här finns trätak och en kakelugn som fungerar. Innanför vardagsrummet finns en liten hall med trappa till övervåningen. Under trappan finns ett litet utrymme där kylen är placerad. Här finns även varmvattenberedaren.

På övre plan finns en hall, ett sovrum med trägolv och trätak samt två vindsgarderober. Det finns även ett badrum som har våtrumsmatta och -tapet och som är utrustat med duschplats, wc och tvättställ. På övre plan finns dessutom ytterligare ett sovrum med trätak och trägolv samt med en kakelugn.

På gården finns ett annex, det är uppdelat så ena delen utgår gäststuga och andra delen fungerar som fixarverkstad/hobbyrum. Det finns även en byggnad med vedförråd och utedass.

Nere vid sjön ligger gäststugan med en altan mot vattnet. Här finns allrum och sovrum med plastmatta på golven. Trinettkök och kamin finns.

Det här är bostaden för dig som vill njuta av semesterkänsla på hemmaplan hela somrarna. Ett läge som det här är inte lätt att hitta. Priset på den här fina fastigheten är ett utgångspris på 2 495 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram