Enskilt och lite spartanskt

publicerad 23 september 2016
- Av Bo Bäckman

gts

säffle (vb)

Långserud ligger i sydvästra Värmland, i Säffle kommun. Skog och fält omväxlande med sjöar och bergsknallar blir till en otroligt vacker bygd. Här trivs både fast – boende, sommargäster och tillfälliga besökare.

Långserud är en aktiv by med gott om eldsjälar. Om något inte finns så startar man det. Navet i bygden är Långseruds utvecklingsgrupp som ser till att saker händer.

I Långserud finns både skola med förskola, äldreomsorg, café och lanthandel samt bygdekontor. Här finns ett tiotal aktiva föreningar inom flera intresseområden bland mycket annat.

Man har också en egen trivselfond ur vilken det delas ut medel för att främja trivselskapande åtgärder och utveckling varje år.

Vår gård ligger västerut från själva centrum och har perfekt pendlingsavstånd till såväl Grums som Säffle och Årjäng. Vill du bo enskilt och lite spartanskt är det här verkligen gården för dig. Runt gården kryper skogen nära och läget är mer än enskilt och passar dig perfekt som tycker om tystnaden och ensamheten.

De nio hektaren skog och ekonomibyggnaderna är bra för dig som kanske vill bedriva djurhållning i liten skala.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan med tre rum. Rummen är små och mysiga och passar både par, ensamstående eller en liten familj. Vatten och avlopp saknas vilket gör att byggnaden kanske passar allra bäst som säsongsboende när det är sommar och solen värmer.

Byggnaden värms med direktverkande el men det finns såväl vedspis som öppen spis i bostadshuset.

På nedre plan finner vi köket med vita snickerier samt halvpanel nedtill och småblommiga tapeter med bård över. Här finns plats för matsalsbord och kökssoffa. Köket är utrustat med köksspis, spis, ugn och kylskåp.

Vardagsrummet har öppen spis och fönster i två väderstreck. Det finns också ett sovrum med plats för dubbelsäng och ett litet rum med tvättställ. På vinden finns ett oinrett utrymme.

Arealen uppgår till nio hektar varav den produktiva skogsmarken är på åtta hektar och en övrigt. Tomtarean är på 2 000 kvadratmeter. Fastigheten ingår i Esbjörsbyns älgjaktslag.

På gården finns en ladugård med garage samt en jordkällare i bra skick. Priset för den här fina gården är 800 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ROLAND JOHANNESSON