Enskilt läge och jakträtt

publicerad 21 september 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård ligger i Kärrbackstrand, Torsby kommun. Här finns ett ett och ett halvplanshus  med källare samt tre och en halv hektar mark. Ekonomibyggnad, hundgård och lekstuga  finns också på fastigheten. Välkommen till Norrbo 1.

Kärrbacksstrand hittar du i  Norra Värmland, 15 kilometer  norr om Sysslebäck och  en mil söder om Höljes.  Härifrån är det dessutom  bara fyra mil till Långflon  och norska gränsen.

Du tar  dig hit via väg 62 och för  dig som gillar skidåkning  på både längden och tvären  finns Branäs och Långberget  helt nära, dessutom  tar du dig till Trysilfjället  i Norge på en dryg timme.

Vår gård har en areal på tre och  en halv hektar varav knappa tre är  produktiv skogsmark. Virkesförrådet  är på 649 skogskubik i två skiften.  Marken är fördelad enligt följande:  2,9 hektar skog, 0,4 hektar  inäga och resten övrig mark. Jakträtt i Stranna VVO ingår. På gården  finns en ekonomibyggnad, hundgård  och en lekstuga som ligger enskilt.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett  halvt plan med källare och byggdes  1945. Det har tre rum varav två  sovrum och en bostadsareal på 77  kvadratmeter samt med en biarea på  42. Under åren har det renoverats i  omgångar, bland annat renovering  övervåning, ny el 2005-06, ny dränering.  Installation värmepump  2008 isolering av halva avloppet på  90-talet och resterande runt 2010.

På nedre plan finns ett kök med  plastmatta på golvet och tapet på  väggarna, taket är målat och inredningen  är av äldre stuk. Köket är utrustat  med spis, fläkt samt en kyl i  halvhöjd.

Badrummet har plastmatta på  väggar och golv och är utrustat med  toalett, badkar och tvättställ. På  nedre plan finns också en hall och  ett vardagsrum med eklaminatgolv.

På övre plan finns en hall med  trägolv samt två sovrum, båda med  trägolv. I källaren finns en tvättstuga  med tvättmaskin samt pannrum,  matkällare och förråd.

Bostadshuset värms med värmepump  luft/vatten och har eget  vatten och avlopp. Driftskostnaden  är cirka 17 000 kronor per år men  då har bostaden enbart använts som  fritids boende.

Gällande övriga byggnader finns  en ekonomibyggnad med vedförråd,  loge och ladugård. En gäst- och  festloge finns på övervåningen där.  Det här är fastigheten för dig som  kanske söker ett fritidsboende i  trakten.

Huset kanske inte är det allra  vackraste men platsen det ligger på  överväger, dessutom finns ju alltid  potential att renovera och förbättra.  Man kan bo här året runt och möjligheter  för djurhållning i liten skala  finns också.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: SKOGSMÄKLARNA