Enplansvilla och skog

publicerad 21 juni 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans värmländska gård till salu är en skogsfastighet fördelat på tre fastigheter med totalt knappt 12 hektar skog. Här finns också en enplansvilla samt garage, bastu och maskinhall. Välkommen till Linddalen 461 i Väse.

Vår gård hittar du den här veckan i Väse nordöst om Karlstad. Närmsta centralort är just Karlstad på 35 kilometers avstånd och Storfors på ungefär samma avstånd.

Fastigheten är en skogsfastighet som utgörs av totalt tre fastigheter om totalt 11,8 hektar skogsmark med en total skogsvolym på 2969 skogskubik. Drygt två tusen meter av dem är gallring medan omkring 900 kubik utgörs av slutavverkning. Runt ån Ölman som ligger på marken har ett skötselavtal (biotopskydd) skrivits med Karlstads kommun. Jakträtt ingår i Öna älgskötselområde gällande älg medan småvilt får jagas på egen mark.

Bostadshuset är i ett plan och har en boarea på 114 kvadratmeter samt en biarea på 54. Det byggdes 1974, har tvåglasfönster och värms med jordvärme. Uteplats i form av en altan finns på husets baksida.

Köket har träpanel på vägg och i tak och har plastmatta på golvet. Det har över och underskåp i furu och är utrustat med spis, spisfläkt, kyl/frys, och rostfri diskbänk.

Vardagsrummet har laminatgolv och boaserade skivor på väggen och träpanel i taket. Här finns en murad öppen spis samt utgång till altanen under tak. Vidare finns ett matrum med plastmatta och bröstpanel, ett kontor med två garderober, två sovrum med gott om förvaring och en hall med plastmatta på golvet och tre garderober. I huset finns också ett duschrum med plastmatta och våtrumstapet som är utrustat med duschkabin, wc, bidé handfat och garderob.

I pannrummet som har betonggolv och har målade väggar. Här finns jordvärmepumpen samt vedpannan för reserv.

Gällande övriga byggnader finns en 81 kvadratmeter stor ekonomibyggnad med stolpar och plåt på väggar och tak. El finns indraget i den. På gården finns också en uppvärmd garagebyggnad med kulvert från bostadshuset samt en vedbod med förrådsdel och en bastubyggnad med dusch- och bastudel.

Det här är fastigheten för dig som vill ha gott om plats, trivs med skogen och naturen runt knuten och inte har något emot att sätta igång och renovera lite. Det är ett fint hus men lite omodernt. Priset för den här skogsfastigheten där du får tre fastigheter i ett är 1 575 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: BO ANDERSSON