En trivsam gård på 2,5 hektar

publicerad 23 december 2015
- Av Bo Bäckman

gts2312

Veckans värmländska gård till salu ligger i Töcksfors, en mysig och fin fastighet med trivsam gårdsbild och passar dig som vill hålla djur. Välkommen till Skarbol 7 i Årjängs kommun.

Töcksfors, detta gränssamhälle, bara ett stenkast från norska gränsen, ett shoppingmecka, kanske främst för norrmännen men även för lokalbefolkningen. Här finns 45 butiker och restauranger, parkering för 1 100 bilar och du kan till och med hitta laddstationer för elbilar. Inte dåligt för ett samhälle som rent bokstavligen ligger mitt ute i ingenstans.

Vår lilla gård består av två och en halv hektar mark runt gården bestående av natur- och trädgårdstomt. Gårdsbilden är fin med byggnaderna samlade runt gårdsplanen. Är man intresserad av djurhållning passar den här fastigheten ypperligt då både byggnader och betesmark finns.

Trots att gården är enskilt belägen ligger den inte längre undan utan att det är cykelavstånd in till centrum, skola, förskola och idrottsplan.

Bostadshuset är i ett och ett halvt plan med byggår 1909. Vatten och avlopp är enskilt och det värms med kökspanna för ved och el. På gaveln finns groventrén som vätter mot gårdsplanen och vi tar den vägen in när vi ska titta. Här ligger en plastmatta på golvet och till höger finns en rymlig garderob för ytterkläder eller att använda som förråd.

Till vänster vid groventrén hittar vi badrummet. Det har plastmatta på golvet och är utrustat med wc, tvättställ och badkar. Vi tittar vidare och kommer in i det trivsamma köket. Här finns kökspanna, spis samt ett skafferi.

Från köket kommer man till kammaren som har trägolv och sedan till vardagsrummet som har har trätak och plastmatta på golvet.

Om man skulle ha tagit ”finingången” så skulle man ha kommit in i hallen som är nästa rum vi tittar på. Hallen har trägolv och här finns trappan upp till övervåningen.

På övervåningen kommer man upp till en övre hall med heltäckningsmatta på golvet. Här finns stora rymliga vindsförråd. Vi kommer in i ett sovrum med plastmatta på golvet, här finns ett vindsförråd i anslutning samt tre garderober för förvaring. På övervåningen finns ytterligare ett sovrum med plastmatta på golvet.

Gällande övriga byggnader finns det på gården ett härbre, ett vedskjul, ladugård med carport, loge och djurstall samt ett traktorgarage. Den här fina lilla gården är till salu för  750 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR