Charmig gård med lantligt läge

publicerad 9 juni 2016
- Av Bo Bäckman

gts

Veckans värmländska gård till salu hittar vi i Sunne. Det är en mindre gård där bostads-byggnaden varsamt renoverats med den gamla charmen bevarad. Välkommen till Torsberg 83.

Vår fina lilla gård ligger nordöst om Sunne och du hittar den om du tar väg 241 från Sunne mot Munkfors. Efter ungefär åtta kilometer från Sunne centrum går det en väg till vänster in till gården.

Gården har en areal på knappt och en halv hektar fördelat på skogsmark en och en halv hektar och resten övrigt, åker, bete och tomtmark. All mark är samlat i ett skifte runt gården.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan med ett byggår från 1909. Det har fyra rum och kök och en boarea på 73 kvadratmeter. Det har enskilt avlopp och egen djupborrad brunn. Det värms av el och öppen spis.

Taket är bytt 2004 och nya isolerglasfönster insatta på västra sidan 2015. Fiber finns i vägen, men är ej indraget i huset.

På nedre plan finns en hall med plats för avhängning av kläder och rakt fram från hallen hittar vi vardagsrummet som har fönster i tre väderstreck, öster, söder och väster. Här finsn en öppen spis med insatskamin och mutrad kåpa.

Innanför vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng. I det rummet finns även en gjutjärnskamin som är i bruk. Både tak och golv är i trä och fönstret vetter mot väster.

Till höger om hallen är köket med de platsbyggda köksskåpen som är målade i en grå nyans. Här finns en vedspis med murad kupa samt spis, fläkt kyl/frys. I köket finns ett fönster som vetter mot öster och det är även här som trappan upp till övre plan finns.

Det finns även ett badrum som är kombinerad tvättstuga som renoverades 2005. Här är det helkaklat med en dusch vägg av glasblock och här finns wc, dusch, tvättställ, varmvattenberedare och tvättmaskin. På övre plan finns en stor möblerbar hall och ett stort sovrum.

Gällande övriga byggnader finns det på gården en jordkällare i okej skick, det finns även en vedbod, ett utedass, en gäststuga med el indraget samt ett dubbelgarage. Den här fina lilla gården har ett utgångspris på 1 200 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/ HUSFOTO