Bra för hästverksamhet

publicerad 7 juli 2016
- Av Bo Bäckman

gts

I veckans värmländska gård till salu kan du förverkliga drömmen om att bedriva hästverksamhet på heltid. Här finns två bostadshus, ett nybyggt, och ett stall med 16 boxar. Välkommen till Östra Fågelvik 305 i Karlstad.

Östra Fågelvik hittar du öster om Karlstad mellan Skattkärr och Väse och det är här som du nu har hittat ditt drömställe. Åtminstone om du drömmer om en gård med plats för massor av hästar samt ett ridhus. Allt det finns här.

På gården finns ett ridhus byggt 2012. På nedre plan finns en spolspilta, fyra skötselspiltor förråd och wc. Själva ridhuset är på 60 gånger 20 meter och det finns en rymlig sadelkammare. Värme kommer från en luftvärmepump. På övre plan i byggnaden finns en samlingslokal med kök och påbörjat badrum samt två sovrum.

Det finns ett utestall med tre nya uteboxar samt en lösdrift samt en ekonomibyggnad med 13 hästboxar, foderkammare, sadelkammare, loge, två hönshus, förråd, före detta mjölkrum, vedskjul och loft. Vidare finns ett fristående magasin med loft samt en belyst paddock.

Gårdens areal är på 27 hektar fördelat på sex hektar skog, 17 hektar åker och fyra hektar övrig mark.

Bostadsbyggnaden är i två plan med källardel. Byggåret är 1909 men totalrenoverades 1983. Det har fem rum och en boarea på 160 kvadratmeter.

På nedre plan finns en hall med parkettgolv, ett sovrum med öppen spis, ett kök utrustat med spis, fläkt, vedspis, diskmaskin, kyl och frys. Från köket går man också ut till altanen.

Det finns också en kombinerat badrum och tvättstuga utrustad med wc, dusch, tvättställ och tvättmaskin. Här blev det renoverat 1997. På nedre plan finns det dessutom ett kontor med parkettgolv samt ett sovrum med dito.

På övre plan hittar vi ett allrum med öppen spis och utgång till balkong, tre sovrum med parkettgolv samt ett badrum med wc, badkar, och tvättställ samt en klädkammare och ett förråd.

Bostadsbyggnad nummer två har tre rum och kök, är i två plan och med byggår 1909 men renoverades 1991. På nedre plan finns hall, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, pannrum och badrum.

På plan två hittar vi kök med parkettgolv, spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys och ugn. Här finns också ett vardagsrum samt två sovrum. Fastigheten är utrustad med fiber.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/ HUSFOTO