Bostadshus i fyra etage

publicerad 26 januari 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger i Elofsrud söder om Sunne. Här finns en högt och enskilt belägen fastighet. Drygt ett hektar mark ger utrymme för viss odling. Välkommen till Elofsrud 36.

Veckans gård ligger högt uppe på en höjd med utsikt över en mosaik av den mittvärmländska landsbygdsidyllen. Utsikten är hänförande och minst sagt spektakulär. Att få vakna varje morgon och skåda den borde enkom vara värt de 1,25 miljoner som är utgångspris.

Bostadshuset har fyra rum och har en boarea på 131 kvadratmeter. Det byggdes 1920 och sedan genomfördes en om- och tillbyggnation 1993. Vatten och avlopp är enskilt och byggnaden värms med direktverkande el, vattenburen golvvärme, vedspis och braskamin.

På den 1,2 hektar stora tomten finns en varmgaragebyggnad på 50 kvadratmeter, växthus, uthusbyggnad, härbre och gäststuga.

Balkong i österläge och altan under tak i söderläge båda med härlig utsikt över omgivningarna. På den tomten om cirka 11 500 kvm finns varmgaragebyggnad om 50 kvm, växthus, uthusbyggnad, härbre och gäststuga.

I och med utbyggnaden är bostadsbyggnaden i fyra etage, den har dessutom balkong i österläge och altan under tak i söderläge, båda uteplatserna har fantastisk utsikt.

Etage ett har en hall med laminatgolv, väggarna är klädda med ljusa stuckatur – tapeter och taket är vitlaserat. Köket har plastmatta på golvet och det sitter ljusa tapeter på väggen. Här finns fönster som vetter mot norr, öster och söder. Köket har också en vedspis och är utrustat med spis, fläkt och kyl.

Vardagsrummet har parkettgolv, vitlaserat trätak och väggarna är i vitt. Här finns braskamin från 2008 och även här finns fönster i tre väderstreck. På det här etaget finns också ett toalettrum med wc, tvättställ och bidé.

Från köket leder trappan till sovrummet på etage två med utgång till balkongen i öster med vacker utsikt. Sovrummet har trätak, plastmatta på golv och väggarna är klädda med strukturtapeter.

Från hallen på etage ett leder trappan upp till etage tre och en hall med plastmatta på golv och väggarna klädda med tapeter. I anslutning till hallen finns en rymlig vindsgarderob. Här finns också ett sovrum med plastmatta på golv och väggarna är klädda med vitmålad vävtapet. Taket har vita skivor.

Från köket leder trappan ner till källaretaget med utgång till trädgården via uteplats under tak. Här finns ett allrum samt duschrum utrustat med dusch med duschvägg, toalett och tvättställ. Här finns även en tvättstuga med tvättbänk och tvättmaskin.

Det här är en fin liten fastighet som inte bara ger ett mycket trevligt boende och fin utsikt. Här finns byggnader och tillräckligt med mark för odling och djurhållning.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER/HUSFOTO