30 hektar, lämplig som hästgård

publicerad 9 mars 2018
- Av Värmlandsbygden

Åslanda Gårn, Årjäng

Veckans gård till salu är en trivsam fastighet med cirka 30 hektar mark uppdelad på fem skiften. Bostadshuset är trivsamt och har en trevlig planlösning och gården ligger nära centrala Årjäng. Välkommen till Åslanda Gårn.

Fastigheten har 30 hektar mark uppdelad på fem skiften. Hemskiftet utgör cirka sju hektar varav cirka 3,5 hektar åker och gården passar ypperligt för den som vill ha hästverksamhet. Det finns gott om utrymme till stall och ridbana. Bra träningsvägar helt inpå gården. Enligt nyupprättad skogsbruksplan uppgår den produktiva skogsmarken till 20,6 hektar och har ett virkesförråd på 2502 skogskubik.  Boniteten är beräknad till skogskubik per hektar. Jakträtt i Klevane viltvårdsområde ingår.

Till gården hör flera övriga byggnader i form av en ladugård med djurstall, ett sädesmagasin i två våningar, ett garage med carport samt lekstuga och jordkällare.

Fastigheten ligger nära centrala Årjäng och är lätttillgänglig. Bostadshuset är en en och en halvplansvilla med byggår 1909. Den värms med kombipanna för ved och elpatron, ackumulatortankar, vedspis och luftvärmepump. Vatten och avlopp är enskilt.

Bostadshuset är på 100 kvadratmeter och har fem rum. På nedre plan kommer man in i husets hall från en trevlig farstukvist. Här finns trappan upp till övervåningen och under den finns ett förråd.  Rakt fram ligger Tv-rummet med heltäckningsmatta och innanför det ett matrum med parkettgolv samt med utgång till inglasat uterum.

Till höger från hallen, ligger det trivsamma köket som har trägolv och är utrustat med vedspis, kyl, frys och spis med fin spiskåpa. Innanför köket finns en kammare som kan fungera både som sovrum och kontor.

Från köket kommer man också till en groventré med pannrum. Här finns panna och i  ett annat rum finns två ackumulatortankar på 500 liter vardera. Praktiskt inrett med garderober och bra med torkmöjligheter för tvätt. Härifrån tar man sig till bad- och tvättrummet inrett med våtrumsmatta. Wc, duschkabin, tvättställ och tvättmaskin hittar man även här.

På övervåningen finns först en hall, samt ett vindsutrymme och ett sovrum, inbyggd garderob och vindsutrymme samt ytterligare ett sovrum och garderober bakom skjutdörrar, och man har valt praktiska plastmattor i alla rum.

Från övre plan tar man sig ut till en rymlig balkong med kvällssol. På ena sidan av balkongen finns ett inbyggt hobbyrum.

Priset för den här fina fastigheten är 1 600 000 kronor.

Text: Mari Nälsén Bild: Helena Oscarsson Hammar


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram