Gammaldags mat

publicerad 20 november 2015
- Av Bo Bäckman
Ann-Margret Täppers med Nils Keylands ”Svensk allmogekost”.
Ann-Margret Täppers med Nils Keylands ”Svensk allmogekost”.

torsby (vb)

Hur maten och matlagning förändrats genom tiderna, kåserade Ann- Margret Täppers om för ett femtiotal personer på biblioteket i Torsby, där man hade en kokboksutställning. Under första visningsdagen bjöd man även på en soppa med gammaldags klimp, eller ”krôftinger”, som man säger i Fryksdalen.

Idén om en kokboksutställning kläcktes av Hjördis Ferguson, som bott i USA i många år, men föddes i Utterbysäter i Torsby. Tillsammans med Studiefrämjandet och biblioteket tog man tag i idén och lånade in prylar från gamla tider från bland annat hembygdsgården samt kokböcker från alla håll.

Text och bild: INGER VAHLQVIST JANSSON

Fortsättning publicerad i papperstidningen 151120