Systrar misstänkts lura män på pengar

publicerad 8 december 2023
- Av Redaktionen

I Säffle har två systrar åtalats för utpressning efter att ha hotat män de kontaktat på sociala medier.

I Säffle står nu två systrar åtalade för en ovanlig form av utpressning som involverar sociala medier, rapporterar NWT.

Händelsen började för drygt två år sedan när den yngre systern, då 17 år gammal, inledde kontakter med män i tjugoårsåldern över hela Sverige via sociala medieplattformar. Konversationerna flyttades snart över till Snapchat, där hon skickade nakenbilder som hon påstod var av henne själv och därefter krävde pengar från männen.

När männen vägrade eller ifrågasatte detta, eskalerade situationen. Den yngre systern blev hotfull och hävdade att hon skulle anmäla männen till polisen för pedofili om de inte betalade. Hennes äldre syster, som nu är 22 år, deltog också i utpressningen genom att skicka lika hotfulla meddelanden och telefonsamtal, samtidigt som hon påstod att den yngre systern bara var 14 år.

En av männen gick med på att betala 5000 kronor till systrarna, men när de fortsatte att pressa honom på pengar vände han sig till polisen, vilket även två andra män gjorde.

Systrarna åtalades i måndags för utpressning och försök till utpressning. Den äldre systern åtalas även för ytterligare två fall av försök till utpressning. Båda systrarna nekar till samtliga anklagelser.