Tempoväxlingar

publicerad 21 september 2018
- Av Värmlandsbygden

Valkampanjen är klar. Röstningen är klar.

Efter en intensiv period kan jag växla ner tempot till ett mer normalt tempo, och återgå till vardag. Eller?

Ja, för vad är då vardag? För mig är det när livet rullar på, när man vet på ett ungefär vad som kommer till veckan och veckan därpå. Vardag fram till i våras bestod för mig av ett jobb som jag haft i flera år, familj, hus, träning och vänner. Detta har avlösts av att jag blev Centerpartiet i Karlstads förstanamn och från första juli kommunalråd. Nytt kontor, nya människor, nya arbetsuppgifter. Nya möjligheter som jag välkomnar med öppna armar, och vardagen har lyst med sin frånvaro!

Att vara ny på jobbet är alltid spännande, nyckel, larm, hitta rätt, nya kollegor, logga in i system o.s.v. Detta löser sig under juli månad som tar slut väldigt snabbt. I augusti kör valkampanj och möten som kommunalråd igång på allvar. Med denna period i backspegeln tänkte jag försöka sätta några ord på mina upplevelser.

Det här var min första valkampanj, och jag gjorde den som förstanamn och nytt kommunalråd. Tacksam är det första ordet jag tänker på. Jag är tacksam för möjligheter jag har fått, för alla medlemmar som har planerat, jobbat, hejat. Jag är tacksam för att jag har fått många roliga och lärorika upplevelser, och att jag har fått en positiv första upplevelse av debatt, tal, initiativ, radio m.m. En positiv grund som jag hoppas få bygga vidare på. Glädje, att på olika sätt få dela det jag brinner för. Energi, från människor lite var stans. Kontraster, att det finns både ljus och mörker, hopp och icke hopp bland människor jag har mött.

Jag har inte haft en vardag i sikte på länge. Tempot ökade dag för dag ju närmare valet vi kom. Dagarna kunde börja tidigt och sluta sent, och det var några gånger som jag undrade på morgonen där jag stod på mitt kontor om jag verkligen hade varit hemma och sovit? Möten, träffar, valstugan, dörrknackning, förberedelser inför ännu en ny erfarenhet, omstart på omstart.

Tiden blev märklig, och från att ha översikt på hela veckan till att fokusera på timme för timme. Det är en speciell situation att under en intensiv period förbereda sig inför nya utmaningar, om och om igen. Hur förbereder man sig inför sin första pressträff, sin första debatt? Vad ska jag säga och hur ska jag säga det? Klarar jag av att leverera i nya situationer under press?

Nu är valkampanjen över för denna gång över. Röstningen är över. Kapitel har skrivits klart, men boken är inte klar, nu fortsätter vi skriva nya kapitel! Min roll som kommunalråd fortsätter under tiden som förhandlingar påbörjas, och jag ska göra mitt bästa för att få fortsätta föra fram vår politik. Jag har inte haft en vardag på flera månader och ser inte att det är vardag ännu, och vet du vad? Jag trivs fantastiskt bra med det!

Tack alla som bidragit i valkampanjen. Tack till alla som har röstat. Tillsammans fortsätter vi arbeta för alla likas rätt och värde, framåt mot en ljusare framtid.