Fördel med svenskt på grillen

publicerad 30 juni 2016
- Av Bo Bäckman

Till de större helgerna brukar det komma larmrapporter och varningar. Om skinkan till jul, om äggen till påsk och om sillen till midsommar. Till årets midsommar är det Jordbruksverket som slår till. Men inte med varning utan med det glada budskapet om vilka unika mervärden det finns hos svenskt kött och kyckling.

Den som följer livsmedelsdebatten vet att höga krav på djurskydd, djurhälsa och smittskydd skiljer Sverige från många andra länder. Och det här vill Jordbruksverket ta fasta på.

”Vi vill att konsumenter, restauranger och offentliga upphandlare ska få ökade kunskaper om hur kött produceras i Sverige. Svenskt kött har unika fördelar jämfört med många andra länder”, säger Karin Lindow på Jordbruksverkets marknadsavdelning i ett pressmeddelande från verket.

Sven Erik Jansson
Centerpressens nyhetsbyrå

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160701