Värmlandsbygdens nya ägare

publicerad 17 april 2019
- Av Värmlandsbygden

Chefredaktör Dennis Johansson Hall tar över

Tidigare ägaren Gunilla Norlén och nya ägaren av tidningen Värmlandsbygden skakade hand efter affären. Bild: ANETTE JOHANSSON HALL

Värmland

I tisdags blev det klart. Värmlandsbygden fick ny ägare. Senaste årets chefredaktör och ansvarig utgivare Dennis Johansson Hall köpte 100 procent av aktierna i Länstidningen Värmlandsbygden AB av tidigare ägaren Gunilla Norlén.

– Det känns bra. Jag har stort förtroende för Dennis och tror att han är rätt man att driva tidningen framåt, säger Gunilla Norlén. Dennis Johansson Hall är också nöjd med affären.
– Jag är tacksam för att ha fått förtroendet och frågan. Jag brinner för och tror på den här tidningen, säger han. Tidningen har under nio års tid ägts och drivits av Gunilla Norlén som också äger och driver Länstidningen Östergötland.

– När jag köpte tidningen 2010 såg jag en utvecklingspotential. Tidningen behövdes göras om och vi använde oss av det som fungerat i Östergötland som att ge varje kommun en egen sida och bygga upp ett bra kontaktnät med lokala frilansare, berättar hon.
Konceptet har fungerat och tidningen har gått från en tynande tillvaro till en produkt med aktuellt och rikligt material från alla delar av Värmland. Vid den senaste TS-mätningen var Värmlandsbygden den enda tidningen i länet som visade på en ökning av antalet läsare. I dag har tidningen en upplaga på 2 200 exemplar men Gunilla tror att den har förutsättningar att växa ytterligare.

– Landsbygden är värd att uppmärksammas och det tror jag gör att den här tidningen kan utvecklas hur mycket som helst, säger hon. Förklaringen till att hon inte gör det själv utan säljer tidningen hon tror på är enkel.
– Jag fyller 75 år snart. Jag tror det är anledning nog, säger hon och skrattar. Länstidningen Östergötland tänker hon fortsätta äga och driva.

För Värmlandsbygdens läsare väntar inga dramatiska förändringar. – Till att börja med blir det sparsamt med förändringar. Läsarna ska känna igen sig och vi kommer att ha samma upplägg med kommunsidor. Det som kanske märks tydligast är att bilagan Jordbrukaren försvinner men vi har börjat fundera på någon form av egna bilagor framöver, berättar Dennis. Köpesumman däremot vill ingen av dem prata närmare om.
– Den är hemlig, säger Gunilla Norlén och får snabbt medhåll av Dennis Johansson Hall.

Text: BRITTA NYBERG