Värmland skriver vidare

publicerad 20 juni 2019
- Av Dennis Johansson
Värmland skriver vidare, nu för webben. Foto: PIXABAY

KULTUR (VB)

2019 drivs Värmland skriver vidare i samarbete med studieförbundet Bilda och i år satsas det på kortare texter för webben.

Texterna kan vara i form av poesi, noveller, aforismer eller fragment, 1 000–3 000 tecken. Om man till exempel vill skriva poesi kan man skriva flera små dikter som tillsammans blir 1 000 tecken.

– Vi har kvar temat: Någon koppling till Värmland. Deadline är den 31 oktober, berättar projektledaren Louise Alvarsson.
Bidrag som kommer in, och som håller sig till reglerna, kommer efter hand att publiceras på webben. Av alla publicerade bidrag kommer fem vinnare att utses. De fem vinnande bidragen kommer att presenteras på Värmlands bokfestival den 22-23 november. De vinnande bidragen kommer även att samlas i tryckt format.
Juryn består av Louise Alvarsson, skrivpedagog, skribent och projektledare Värmland skriver, Theresa Widjeskog-Ahlman, skribent och verksamhetsutvecklare studieförbundet Bilda, Robert Halvarsson, författare och ordförande Värmländska författarsällskapet, Emil Ahlman, lärare, musiker och skribent.

Fotnot:
Läs mer på varmlandskriver.se

Publicerades i Värmlandsbygdens papperstidning den 20 juni 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande