Välkommen till Värmlandsbygden – Degerfors och Karlskoga

publicerad 19 mars 2020
- Av Dennis Johansson

VÄRMLAND (VB)

Äntligen!
I dag säger vi välkommen till dig som bor i kommunerna Degerfors och Karlskoga.
Vi är Värmlands gladaste tidning som dessutom har allt.

Veckotidningen Värmlandsbygden grundades redan för 72 år sedan, år 1948, nästan på dagen. Fram till i dag har vi bevakat Värmlands län, men redan när jag började arbeta som reporter på tidningen för tio år sedan funderade jag på varför inte Degerfors och Karlskoga var med – för mig är ni nämligen lika mycket värmlänningar som jag.
(läs hela artikeln – klicka på rubriken)

Det är nämligen så att vi inte gör skillnad i Värmlandsbygden, den lilla kommunen får exakt lika mycket utrymme i tidningen som den stora kommunen – och vi strävar efter att på varje av de numera 18 ortssidorna presentera positiva reportage och evenemangstips, helst från landsbygden.

Vår strävan att göra en tidning som är den enda du behöver, därför har vi förutom 18 ortssidor även så viktiga saker som korsord, tv-tablå för en hel vecka och tv-artiklar, följetong där du bjuds på en hel bok i tidningen, serier, frågesport, krönikor, kåseri, noveller, dikter/poesi, direkt samhällsnyttig information och mycket mer – varje fredag, som morgontidning och dessutom nästan gratis.
Ännu billigare för pensionärer.

För endast 420 kronor (ordinarie pris 480 kronor) får du en helårsprenumeration av Värmlandsbygden, som morgontidning – med autogiro blir kostnaden 35 kronor per månad.
Pensionärer får ett ännu mer fantastiskt starterbjudande, du betalar endast 350 kronor för en helårsprenumeration, med autogiro blir det 29 kronor per månad.

Eftersom tidningen du håller i förmodligen är helt ny för dig kan jag berätta att jag köpte hem tidningen till Värmland i april 2019. Den hade under nio år varit ägd av en koncern i Östergötland – men jag ville ha hem vår tidning och jag är övertyg om att papperstidningen är på väg tillbaka.
För visst vill även du ha en tidning att bläddra i som ett avbrott från all läsning i paddor och smartphones.

Vi tryckte tidningen i Linköping fram till för cirka en månad sedan, då inledde Värmlandsbygden ett samarbete med NWT som numera trycker och distribuerar tidningen – då blev äntligen Värmlandsbygden en morgontidning och vi slapp problematiken med att posten eventuellt inte kom fram.

Utebliven tidning-garanti
Alla våra kunder har numera en garanti att Värmlandsbygden kommer ut på fredagsmorgonen och skull det någon gång missas ringer kunden telefonnummer 010-480 99 00 – så har du tidningen hemkörd senast på lördagsmorgonen, istället för att som tidigare med postgång behöva vänta till måndagen eller tisdagen.

Värmlandsbygden är anrik och vi siktar hela tiden på att utveckla produkten, och vi strävar efter att vara landets gladaste tidning med näst intill hundra procent positiva reportage – med en ortssida för varje av landskapets 18 kommuner.

Välkommen du också till växande Värmlandsbygden, boka din prenumeration redan i dag så får du din första tidning redan på fredag.

DENNIS JOHANSSON HALL
dennis.johansson@vby.se

Fotnot:
Boka din prenumeration redan i dag, läs mer: varmlandsbygden.se/prenumeration

Dennis Johansson Hall, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på Värmlandsbygden – landskapets gladaste tidning.