Vackert belägen gård med sekelskiftesvilla

publicerad 2 juli 2015
- Av Bo Bäckman

22 gtsb

Veckans värmländska gård till salu är en fin liten gård om cirka åtta hektar. Den har en stor sekelskiftesvilla med flera kakelugnar och stort kök i lantlig stil. Här finns även smedja, drängstuga, två ekonomibygg-nader. Välkommen till Bäcken 32 i Sunne.

Du hittar vår gård i Bäcken söder om Lysvik och norr om Sunne i Fryksdalen. Du har goda pendlingsmöjligheter till Torsby, Sunne och Hagfors och i Lysvik finns skola och butik. Gården är på åtta hektar fördelat på åker fem hektar, skog ett hektar, bete ett hektar och ytterligare ett hektar övrig mark. Jakträtt ingår i Lysviks norra och södra VVO.

Den stora sekelskiftesvillan är på 190 kvadratmeter och den har renoverats och byggts ut men har trots det den gamla stilen bevarad. Man kommer in i en stor hall med klinkers och golvvärme . Väggarna är klädda med vitmålad träpanel. Vitlaserat trätak med infällda spot-lights.

Köket är stort och har trägolv. Köksö för mer arbetsyta och förvaring och har en kökspanna med murad kupa. Här finns spis, fläkt, diskmaskin, kyl, frys, fläkt diskmaskin och inbyggd mikrougn. Vardagsrummet har trägolv och det finns en kakelugn. Här på nedre plan finns också en kammare samt en tvättstuga med klinkergolv, tvättbänk, tvättmaskin samt ackumulatortank. Dessutom finns ett stort oinrett rum på nedre plan.

På övervåningen hittar vi en hall , ett stort allrum samt tre sovrum varav det ena har en kakelugn. Det finns även ett duschrum med toalett, dusch, tvättställ och kommod.

Huset värms med vattenburen värme från kökspanna och har enskilt avlopp. Elledningarna är nya och treglasfönstren installerades 2009. En uteplats i söderläge finns. Tomten är natur/trädgårdstomt.

Gällande övriga byggnader finns på gården en drängstuga i ett och ett halvt plan med tre rum och kök. En uthusbyggnad med stall, ladugård, hönshus, loge, loft och förrådsutrymmen. Det finns dessutom en uthusbyggnad med verkstad, förrådsutrymmen och spannmålsmagasin samt en smedja med två rum.

Den här fina gården går på 1 450 000 kronor eller bud.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: MAGNUS MALMGREN/HUSFOTO