Tippen snart ett minne blott

publicerad 20 augusti 2015
- Av Bo Bäckman
”Det finns inget kommunpolitiskt beslut om det än. Men vi jobbar tillsammans med Kil, Grums och Hammarö på att ta fram en gemensam utsortering. Förhoppningsvis finns beslut framme under hösten och införande kommer tidigast att ske 1 januari 2017”, säger Morgan Häggbom. Bild: FORSHAGA KOMMUN
”Det finns inget kommunpolitiskt beslut om det än. Men vi jobbar tillsammans med Kil, Grums och Hammarö på att ta fram en gemensam utsortering.” Bild: FORSHAGA KOMMUN

deje (vb)

Snart är tippen i Deje ett minne blott. Den ska täckas över och en ny återvinningscentral är på väg att bli till vid Kvarntorp. I framtiden kommer även matavfall att tas om hand i Forshaga.

Förr kördes alla sopor till en tipp där de lades på hög men så går det inte till längre. Idag sorteras det mesta, mycket går till återvinning och en del bränns för att i stället återvinnas som energi. Ordet soptipp är inte aktuellt längre, i stället handlar det om återvinning.

Vid återvinningscentralen i Katrineberg sorteras avfallet i olika fack. Trä för sig och metall för sig till exempel. Det finns även ett fack för brännbart och insamling av elektronik och kemikalier.

Text och bild: CICCI WIK

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150821