Segelflygets dag lockade många

publicerad 13 september 2019
- Av Dennis Johansson
Där uppe under molntapparna och med goda förhållanden går det att ta sig både långt, och med hög hastighet. Med hjälp av termik flyger Hasse här i kanten av en molnrand i 120 km/h. Under honom ligger Segerstadhalvön med sitt lapptäcke av fält. Foto: EVALENA HEINERED

KARLSTAD (VB)

Intresset var stort när Karlstad segelflygklubb hade öppet hus.
Klubben har varje år en dag där flygintresserade kan prova på känslan av att glida tyst genom luftmassorna bland ormvråkar och andra fåglar och hitta de där fantastiska uppvindarna. Förhoppningen är att fler ska få mersmak och ta segelflygcertifikat under vintern.

Ja, intresset var stort under dagen och piloterna vid Karlstad Segelflygklubb hade fullt upp. I farten fick vi byta några ord med två av klubben mer erfarna piloter, Hasse Johansson och Jan Hasslid.
– Vi har haft cirka 28 starter med våra tvåsitsiga segelflygplan, och 15 starter med vår motorseglare under dagen, berättar Hasse Johansson. Vi är i dag cirka 140 medlemmar i klubben, men bara cirka 40 av dessa är aktiva. Dessutom är medelåldern hög, så vi behöver rekrytera fler till klubben.

EVALENA HEINERED

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 13 september 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration endast 395 kronor – 50 nummer per år.