Sången slutar aldrig ge glädje

publicerad 27 augusti 2015
- Av Bo Bäckman
Anders Andersson är operasångaren vars målmedvetenhet i livet grundar sig på goda samtal under uppväxten hos föräldrarna Nils och Ellen Andersson och på seriösa lärare med elevens bästa i fokus. Kontakten med musikpedagogen Inga-Britt Westergren höll i sig hennes liv ut och avslutningsvis fick Anders sjunga på hennes begravning. Här är han med barnbarnet Manda som han passar just idag.
Anders Andersson är operasångaren vars målmedvetenhet i livet grundar sig på goda samtal under uppväxten hos föräldrarna och på seriösa lärare med elevens bästa i fokus.  Här är han med barnbarnet Manda.

arvika (vb)

För sångaren Anders Andersson kommer Arvikatrakten att förbli hemma. Hit återvänder han med sin familj flera gånger om året. Här finns släkten, vännerna och ett stort utrymme för musikglädjen.

Anders representerar musiken i dess olika former men knyts ofta till operasången. Han är tenor och pedagog, utbildad på Folkliga musikskolan Ingesund, Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Allt som allt har han studerat sång och musik på högintensiv nivå under ett decennium.

Text och bild: LIZZIE GERD JANSON

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150828