Populärt lättöl säljer fort

publicerad 27 augusti 2015
- Av Bo Bäckman
Hans Dahlgren tillsätter humle tre gånger under bryggningen.
Hans Dahlgren tillsätter humle tre gånger under bryggningen.

KARLSTAD (JB)

I en oansenlig lokal i hamnen i Karlstad sprids då och då en doft som påminner om nybakat bröd. Men det är inte bröd som aromen kommer ifrån, den kommer i stället från öl. Här har Tingvalla bryggeri varit inrymt i två år och det har blivit många liter lättöl.

Nu ska det lilla bryggeriet utvecklas vidare och målet är att börja brygga starköl som ska säljas på Systembolaget. Men det är en lång väg dit.

Varmt vatten, korn, malt och humle är de grundläggande ingredienserna när man tillverkar öl. I bryggerirummet är temperaturen hög, högre än högsommarvärmen på utsidan. Där inne står Hans Dahlgren i värmen och rör med en träslev i ett stort kar av rostfritt stål.

Text och bild: CICCI WIK

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150828