Polisutredning inleds – Pontus avled efter covidvaccin

publicerad Igår 12:22
- Av Redaktionen

Pontus avled plötsligt efter att ha tagit Modernas covidvaccin, något som stred mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu har polisen startat en utredning gällande saken.

Den 4 februari 2022 ramlade Pontus Sevius, 30 år, ihop på gatan och dog efter att han två veckor tidigare tagit covidvaccin. Under hösten 2021 konstaterade Folkhälsomyndigheten att det fanns en ökad risk att just Spikevax, det vill säga Modernas covidvaccin, orsakade hjärtmuskelinflammation och hjärtsäcksinflammation för personer födda 1991 eller senare, särskilt för pojkar och unga män. Trots detta gavs Spikevax till Pontus.

I obduktionsprotokollet fastställde man ingen definitiv dödsorsak, men nämnde covidvaccinet som möjlig orsak till 30-åringens död. Sambon Michaela Olofsson har kämpat för att få en dödsorsak fastställd på Pontus, något som Kammarkollegiet efter tre ärenden gav med sig och erkände att Pontus bortgång skedde “på grund av Modernas vaccin mot Covid 19”. Michaela och åttaåriga dottern Jasmin fick 30 000 kronor i ersättning vardera för sorg och saknad.

Nu har sambon tillsammans med sin moder Malin Olofsson gjort en polisanmälan gällande dödsfallet på Pontus.

Vi har, efter många om och men fått veta vilken sköterska som gav vaccinet, säger Malin till NWT. Men det är inte en enskild person vi är ute efter, vi vill att ledningen för sjukhuset och regionen tar ansvar för Pontus död.

Nu har man inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

Jag har beslutat inleda en förundersökning men så mycket mer kan jag inte säga om det i dag, säger åklagare Gunnar Brodin.