Ostört läge

publicerad 11 juni 2015
- Av Bo Bäckman

GTS_Sodra_Fjall_Ostanvik_2_Klassbol[1]

Veckans värmländska gård till salu är en fin liten gård med ostört läge vid Avelsbolstjärn. Här finns såväl bostadshus som gäststuga, ekono-mibyggnader och nästan 12 hektar mark. Välkommen till Östanvik 2 i Klässbol.

Södra Fjäll hittar du mellan sjöarna Glafsfjorden och Värmeln och öster om Klässbol. Du tar dig hit genom att först åka till Klässbol och vidare in på en grusväg härifrån, annars kan du ta vägen till Värmskog och svänga mot Avelsbol och på så vis hitta fram.

Klässbol är närmaste tätort och här finns skola upp till årskurs sex, här finns också det berömda linneväveriet och välkända café Kvarnen.

Vår gård har en areal på 12 hektar fördelat på sju hektar åker, ett hektar bete och övrigt fyra hektar. Bostadsbyggnaden består av sex rum och har en boarea på 140 kvadratmeter och en biarea på 95. Det är i ett och ett halvt plan och byggdes 1970.

På nedre plan hittar vi en hall och kommer sedan i i köket som renoverades 2009. Det är utrustat med braskamin, diskmaskin, spis, fläkt samt kyl och sval. På väggarna sitter bröstpanel. Vardagsrummet har parkettgolv och öppen spis, härifrån tar du dig ut till det inglasade uterummet i västerläge samt till verandan.

Vidare finns ett matrum med parkettgolv, ett badrum med wc, tvättställ och badkar samt ett sovrum. På våning två hittar vi ett allrum som har utgång till en rymlig balkong, ett toalettrum med dusch samt två sovrum med garderober.

I källarvåningen finns tvättstuga, hobbyrum, matkällare samt ett rum med dusch och bastu, ett pannrum med vedpanna och ackumulartank, ett torkrum samt utgång till trädgården. Huset har egen borrad brunn och värms med ved. Gällande övriga byggnader finns på gården en gäststuga byggd 1995 med allrum, kokvrå och sovrum samt ett mindre sovloft. Under den finns jordkällare.

Det finns också en ekonomibyggnad med garage, vedbod, äldre stall, dubbelgarage samt förrådsutrymmen med loft och carport för traktor. Ytterligare en med ladugård, höränne och förråd, ett hönshus, ett magasin, en tvättstuga samt ett utedass.

Jakt ingår i Brandsbols VVO 1313 ha med både småvilts- och älgjakt. Fiske i Avelsbolstjärn och Billingen och priset på den här fina fastig-
heten är 1 900 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /Husfoto