Nykvist skogs lotsar sina kunder

publicerad 13 maj 2015
- Av Bo Bäckman

Många skogsägare bor numera i storstädernaPär Skinnargård, vd för Nykvist skogs AB, tar emot i Forshaga. Lokalkontoret är beläget på Forshagas industriområde. En dag i veckan bokar han in möten med representanter för skogsindustrin eller kunder, skogsägare från både när och fjärran.

Pär Skinnargård, vd för Nykvist skogs AB, tar emot i Forshaga. Lokalkontoret är beläget på Forshagas industriområde. En dag i veckan bokar han in möten med representanter för skogsindustrin eller kunder, skogsägare från både när och fjärran.

Forshaga (vb)

Pär Skinnargård har en stark relation till skogen, familjen på hans mors sida har ägt sin skog i sju generationer. Nu är han delägare och vd för skogsföretaget Nykvist Skogs AB. Företaget har åtta anställda och ytterliga femton finns som underentreprenörer med egna skogs- maskiner eller lastbilar.

– Våra kunder är skogsägare som anlitar oss i olika delar i skogs-skötseln, från plantering, röjning, gallring eller slutavverkning, berättar han.

Även andra mer udda uppdrag kan vara att ta hand om enskilda skogsvägar. De flesta skogsägare finns nära sina ägor men numera bor fler och fler, inte minst efter skiften, i större städer. Att låta ett skogsföretag ta hand om ägorna blir alltmer vanligt.

Text och bild: TINA PAPADOPOULOU

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150430