Närproducerat smakar bra

publicerad 10 september 2015
- Av Bo Bäckman
Lena Odh arbetar som säljare på Gourmanderiet, en liten saluhall där Sjöstedts frukt och grönt samsas med Kils slakteri.
Lena Odh arbetar som säljare på Gourmanderiet, en liten saluhall där Sjöstedts frukt och grönt samsas med Kils slakteri.

Karlstad (vb)

Det finns en liten saluhall på Våxnäs i Karlstad som specialiserat sig på att sälja lokalproducerat och ekologiskt. Den ligger på samma sida E18 som det nedlagda mejeriet och sedan den öppnade för tre år sedan har kundströmmen stadigt ökat.

Till höger innanför dörren finns en lång köttdisk och till vänster hittar kunderna allt från frukt och grönt till marmelad och ost. Det mesta på båda sidor är både ekologiskt och närproducerat.

Text och bild: CICCI WIK

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150911