Nära nedfarterna i skidmekkat

publicerad 20 juli 2017
- Av Bo Bäckman

Veckans gård till salu ligger nära Branäs skidanläggning strax söder om Sysslebäck. Här finns ett bostadshus om fem rum, fyra hektar taxerad areal, stor ekonomibyggnad och jakträtt. Välkommen till Branäs 12 i Nordvärmland.

Branäs, Värmlands skidmekka, är en stor, fin anläggning som står sig väl i konkurrensen med exempelvis den i Sälenfjällen. Är det så att du är road av skidåkning är den här fastigheten verkligen något för dig. Närmare kommer du knappast inte.

Till vår fastighet hör fyra hektar mark enligt taxeringen. Tittar man däremot på skogsbruksplanen är arealen 5,8 hektar fördelat på skog 2,7 hektar, inäga 1,4 hektar och övrigt 1,7 hektar i fem skiften. Jakträtter ingår i en jaktklubb. Virkesförrådet är 133 kubikmeter per hektar ungefär.

Vår gård har en bostadsbyggnad i två plan med bygg år 1909. Den har en boarea på 176 kvadratmeter och en biarea på 28. Den tilläggsisolerades 1990 och fick ny skorsten och ytterpanel på samma gång.

Huset värms med direktverkande el, vedspis samt öppen spis, vattnet är kommunalt men avloppet enskilt. Fönstren i byggnaden är tvåglas. En veranda i västläge finns som uteplats.

På nedre plan finns en hall med plastmatta och målad vävtapet. Köket har köksinredning från 1990, tapet på väggarna och plastmatta på golvet. Det är utrustat med kakel, spis, fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt vedspis. Allt var nytt 1990.

Badrummet har plastmatta på golv och väggar och är utrustat med toalett, duschkabin och tvättställ. På nedre plan finns också två sovrum med plastmatta och tapeter, i det ena finns ett tvättställ.

I allrummet på övervåningen hittar vi en öppen spis med insats, på golvet är det plastmatta och på väggarna tapet. På övre plan finns två sovrum, det ena med plastmatta det andra med matta i linoleum.

Under en del av huset är det källare. Här ligger klinkergolv och det finns tvättstuga med tvättmaskin samt ett pannrum. Dräneringen är gjord vid södra väggen.

En stor ekonomibyggnad på 251 kvadratmeter finns också på fastigheten. Den är av enklare beskaffenhet och byggd i vinkel. Priset på den här fina fastigheten är 1 700 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: ANNA NYSTRÖM, Skogsmäklarna


Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration – 50 nummer per år (endast 495 kr)
Följ oss: Facebook och Instagram