Mysig fastighet västerut

publicerad 16 juli 2015
- Av Bo Bäckman

gard_t_salu

Veckans värmländska gård till salu ligger mellan Årjäng och Töcksfors i Västra Värmland. En fastighet på tio hektar med egen strandlinje i Svalsjön. Välkommen till Knåll Väststuga.

Du hittar vår fastighet i Knåll som ligger inte så långt från Vännacka och Västra Bön. Via E18 kan du ta dig till Oslo på en dryg timme och det är lika långt till Karlstad om du åker åt andra hållet.

Till Gardemoen som är närmast största flygplats tar det knappt två timmar. Töcksfors måste räknas som närmsta tätort och här finns det i och med köpcentret shopping i massor. Åker du åt andra håller så når du Årjäng på mindre än 20 minuter och vill du till Arvika tar det cirka 45 minuter med väg 172. Med andra ord har du nära till det mesta om du väljer att bosätta dig här.

Fastigheten har en areal på tio hektar men vilken typ av mark det rör sig om framgår inte av mäklarens beskrivning. I varje fall är marken samlad i ett skifte och har strandlinje ned till Svalsjön. Vår gård ligger längs en grusväg och omgivningarna påminner om något ur Astrid Lindgrens sagor. Man kan nästan se Britta och Lisa i Bullerbyn gå vägen fram.

Vägen delar också av tomten och den stora ladugården ligger på ena sidan vägen och bostadshuset på den andra. Förutom ladugården finns ytterligare en byggnad på gården. En lillstuga av enklare slag med utsikt över sjön.

Huset som är på 50 kvadratmeter kan användas till såväl permanentboende som fritidshus. Det har fyra rum och byggdes 1909. En del av inredningen är omodern men det är något man kan ordna med lite färg och några rullar tapeter.

På nedre plan hittar vi hallen, ett badrum med våtrumsmatta samt wc, tvättställ, varmvattenberedare och duschkabin. Vidare kommer vi in i ytterligare en hall där trappan upp till övervåningen finns till vänster. Köket är trivsamt, har gott om plats och går i blått. Här finns spis och vedspis och plats för matplats finns det också. Innanför köket ligger en kammare med garderober. På nedre plan hittar vi också ett vardagsrum med öppen spis. På övre plan finns en möblerbar hall samt ett sovrum.

Det här är en idealisk fastighet för dig som inte har något emot att fixa och dona lite. Kanske är ni bara två i hushållet och vill bo naturskönt men inte så stort. Vill man inte bo permanent är huset idealiskt som fritidsboende. För 790 000 kronor eller högstbjudande blir det ert!

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: HELENA OSCARSSON HAMMAR