Med möjlighet till djurhållning

publicerad 1 september 2016
- Av Bo Bäckman

z_gts

Veckans gård till salu är en skogsgård med gräns i Långtjärnet. Här finns ett bostadshus på 3 rok, 10 hektar mark och uthus med möjlighet till djurhållning. Välkommen till Östmarken Där Nole i Kil.

Vår gård ligger i norra kanten av Kils kommun, inte alls långt från gränsen till Sunne. Det är med andra ord mycket bra pendlingsmöjligheter bland annat till såväl Kil som Sunne, Arvika och Karlstad.

Till gården hör tio hektar skog fördelat på sju hektar skog, två hektar åker och övrigt ett hektar i två skiften. Den produktiva skogsmarken är grandominerad och har ett virkesförråd på 1479 skogskubik. Boniteten är på 7,5 och medeltalet ligger på 214 skogs kubik per hektar.

Bostadsbyggnaden är i ett och ett halvt plan och har ett byggnadsår satt till 1909. Boarean är på 78 kvadratmeter. Fiber finns indraget i bostadsbyggnaden. Vatten och avlopp är enskilt i form av borrad brunn samt trekammarbrunn med infiltration som är godkänd. Huset värms med en luft- /vattenvärmepump.

Vi kommer in i huset via en veranda där det finns plats för en sittgrupp och in i en hall med avhängningsmöjligheter och en garderob. Här går trappan upp till våning två och under den finns ytterligare plats för förvaring.

Badrummet är utrustat med wc, tvättställ och dusch, det har våtrumstapeter och plastmatta och renoverades senast i slutet av 1970-talet. Plats för tvättmaskin finns om man så önskar.

Köket har spis, fläkt, kyl /frys och diskmaskin. På golvet ligger en plastmatta och köksluckorna är släta och målade i en rosa nyans med rött kakel. Men det är gott om plats och det finns utrymme för en köksmöbel med stolar.

På nedre plan finns också ett vardagsrum med fönster i två väderstreck och bra ljusinsläpp. Här är det plastmatta på golvet, trätak och tapeter på väggarna. Övre plan som nås via trappan i hallen har en möblerbar hall som eventuellt kan passa som arbetsrum. Här finns också två sovrum , båda under snedtak och med plastmattor på golven.

Till gården hör också en trevlig gäststuga i timmer med ett rum, vedspis och trägolv samt träpanel på väggar och tak.

Gården ligger med fin utsikt över Långtjärnet där nuvarande ägare påbörjat ett bygge i form av ett bastuhus. Till gården hör också ett uthus med förråd, loft, före detta ladugård som idag används som snickarbod och garage. Det finns också en jordkällare samt en ekonomibyggnad med förrådsutrymmen.

Priset på den här fina fastigheten är 1 350 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /HUSFOTO