Liverpool bäst – igen

publicerad 6 juni 2019
- Av Dennis Johansson
I lördags vann Liverpool FC sin sjätte titel i Champions League efter att i finalen besegrat Tottenham med 2-0. Foto: DENNIS J HALL

SPORT (VB)

Liverpool Football Club vann i lördags sin sjätte titel i den största klubblagsturneringen, Champions League.
Finalen spelades i Madrid och Tottenham besegrades med säkra 2–0.

1977, 1978, 1981, 1984, 2005 och 2019.
Liverpool tog klivet upp som ensam trea i listan över antal titlar i Europacupen/Champions League. Bara Real Madrid (tretton) och Milan (sju) har fler.

Efter att Merseysidelaget besegrat Barcelona i semifinalen efter en makalös vändning på Anfield – LFC vände 0–3-underläge från första matchen i Spanien till seger med sammanlagt 4–3 – var de röda storfavoriter i finalen mot Tottenham.
Och Liverpool fick en drömstart i Madrid med straffspark redan efter 22 sekunders spel, sedan Salahs inspelslyftning träffat armen på en Spursspelare. En straffspark som Salah själv tog hand om genom att sätta bollen mitt i målet.
Därefter kontrollerade Liverpool spelet över hela banan och Londonlaget kom ingenstans i sina attacker. De försök man hade tog stjärnmålvakten Allison väl hand om (utsedd till finalens bästa spelare).
Anfallaren Origi, som gjorde två av målen i 4–0-matchen på Anfield mot Barcelona, byttes in i mitten av andra halvlek. Belgaren avgjorde definitivt finalen i den 87 minuten med att kliniskt raka in 2–0-målet – och jublet från Liverpoolanhängarna visste inga gränser.
Dagen efter hyllades spelarna och ledarna kungligt hemma i Liverpool genom att från öppna bussar åka en tre timmar lång kortege på stadens gator.
En reporter från tidningen Liverpool Echo uppskattade att 750 000 människor anslöt sig till hyllningarna av Liverpool FC i Liverpool.