Invigde läsåret med ny skola

publicerad 23 augusti 2019
- Av Dennis Johansson
Eleverna Alice och Mats hade en ovanlig första skoldag. Tillsammans fick de klippa bandet och officiellt inviga den nya skolan i Råda inför elever, föräldrar, lärare och andra nyfikna Rådabor som passade på att titta närmare på den nya skolan. Foto: BRITTA NYBERG (alla bilder)

RÅDA (VB)

Bandklippning, cider, salta pinnar och hamburgare till lunch.

Så såg första skoldagen ut för de yngsta eleverna på Råda skola. Skolstartsmåndagen 2019 blev också den dagen de fick ta sin alldeles nya skola i bruk.

– Titta mormor va fint klassrum vi har. Men du måste ta på dig såna där…
En av de yngsta tjejerna i Råda nya skola kan knappt vänta på att mormor fick på sig de blå plasttossarna så att hon kan få visa sin nya skola för henne.

Högtidligt öppningstal.
Är det invigning så är det och naturligtvis bjöds barn och besökare på cider och salta pinnar att smaska på medan de tittade på den nya skolan.
Det har inte varit en självklarhet att det skulle byggas en ny skola i Råda men nu står den där. Här kommer alla från förskolan och upp till trean kunna få plats och snart ska den nya skolan få sällskap av ytterligare en där de äldre eleverna upp till årskurs sex ska få plats.

BRITTA NYBERG

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 23 augusti 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration endast 395 kronor – 50 nummer per år.

Träffa oss på Värmlandsbygden under Lillerudsdagarna utanför Karlstad
den 24-25 augusti.
Öppet klockan 10-16 båda dagarna.