Influencertiderna är här

publicerad 14 december 2018
- Av Värmlandsbygden

Det är december och många har drabbats av influencertider. Jo, du läste rätt, det handlar alltså inte om influensa utan om sådana där personer som inspirerar oss vad det gäller mode, karriär och köksbestyr via sociala medier.

En sak som dessa kändisar har gemensamt är att de delar med sig av tips på hur man blir som dem, det vill säga framgångsrika och eftertraktade.

En av de mest populära influencerna har till och med startat en egen podcast med det blygsamma namnet framgångspoden. Här får vi lära oss vilka knep som behövs för att nå toppen. Vi ska sätta upp mål för allt som vi gör, höra av oss till personer vi inte känner men som vi vill efterlikna och så ska vi sluta äta socker. Vips så förvandlas sockerkakan till surdeg och livet blir så mycket lättare.

Något som är populärt att förbereda kvällen innan läggdags är overnight oats. Om man varit riktigt duktig och blandat ihop ingredienserna så de tagit smak av varandra, blir frukosten till en magisk upplevelse. I själva verket handlar det om kall gammal gröt med bär, inte svårare än så. Men i rätt form, färg och tillägg av kokosflingor, blir det hela inspirerande och vi köper hem specialproducerade flarn som är extra stora och svåra att få tag på.

Det tar både tid och energi att hänga med. Själv har jag gått och blivit sådär vinterlat. Blir jag hungrig och behöver fylla på energi, går jag till kylen och tar en bit julost. Detta fantastiska livsmedel är proppfullt av gottiga vitaminer och det behövs inte många skivor för att uppfylla en inre tillfredsställelse. Centerpolitik handlar om att producera och ta tillvara på de resurser som finns i närheten. Att värna om landsbygden och jorden som ger oss möjlighet att odla. Att ta tillvara på den egna drivkraften med hänsyn till olikheter och till sin omgivning.

Det är ju precis det jag gör när jag öppnar kylskåpsdörren. Istället för att jaga något som alla vill ha utifrån ett recept som handlar om att inte få vara nöjd (och avstå fika) så är jag sådär ljuvligt lat och återanvänder osthyveln en gång till innan den hamnar i disken. Att jaga framgång genom tips från andra är också ett intressant fenomen, vem bestämmer vad framgång är? Det går inte att mäta i antalet ”likes” eller följare. Framgång för mig är att skaffa mer tid att till att göra vad jag vill, så som att göra ingenting. Kanske jag ska pröva med gammal gröt till kvällsmat? Sluta leta rätt replik, häng med vänner på ett fik. Anamma centerns politik, där du som DU är helt unik

God jul önskar den introverta hustomten!

EMMA TROBECK Centerpartiet,