Ideella krafter sätter guldkant

publicerad 24 maj 2019
- Av Dennis Johansson
När Mallbacken tog emot BP i den ”riktiga” hemmapremiären delade lagen på poängen efter en mållös match. Foto: KATARINA GÅSSTE

MALLBACKEN (VB)

På Strandvallen, Mallbackens IF Sunne hemmaarena, sätter ideella krafter guldkant på varje hemmamatch. Deras insatser är avgörande för att publik och motståndarlag ska känna sig välkomna.

Äntligen var det dags för Mallbackens IF:s ”riktiga” hemmapremiär på Strandvallen, efter två matcher i Elitettan på konstgräs vid Fryxellska skolan i Sunne.
Solen sken över Mallbacken och luften var vårlikt klar och krispig. Redan en timme innan matchstart hade några hemmasupportar dykt upp vid norra och södra porten.

Ute på planen pågick uppvärmningen.
Hemmalaget och motståndarna IF Brommapojkarna rörde sig som koordinerade dansare på varsin sida av mittlinjen. Efter fyra omgångar låg MIF sist i tabellen. BP hade placerat sig näst sist i tabellen.
På plats i den södra entrén fanns Margareta ”Greta i affärn” Svensson. Den återkommande besökaren kände förmodligen igen Greta. Hon har bemannat den södra kuren så länge den har funnits och som funktionär har hon ställt upp för Mallbacken i över 55 år, både på dam- och herrmatcher.

KATARINA GÅSSTE

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 24 maj 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande