Hästgård nära Säffle

publicerad 23 juli 2015
- Av Bo Bäckman

Gard_t_salu_WEB_150724

Veckans värmländska gård till salu ligger i Björrud, en halvmil från Säffle. Här finns bostadshus, stall, verkstad och lillstuga. Välkommen in och ta en titt.

Till veckans gård hittar du om du från Säffle tar väg 175 mot Arvika. Efter cirka fem kilometer sväner du höger mot Spässlanda. Därefter visar mäklarens skyltar dig rätt.

Gården är en så kallad hästgård och den taxerade arealen är tre hektar fördelat på åker, ett hektar, och bete, två hektar. Jakt får ske på egen mark. Huset byggdes 1926 och har en boarea på 166 kvadratmeter. Det är i ett och ett halvt plan med en mindre del källare. Fiber finns indraget och huset renoverades 2002.

I bostadshusets entréplan leder en veranda under tak oss in till en entréhall med klinkergolv. Från hallen når du det helkaklade toalettrummet som också är tvättstuga. Här finns dusch, tvättmaskin och torktumlare samt värmeslingor i golvet.

Du kommer vidare in i en inre möblerbar hall som leder ut till en stor altan under tak. Köket är inrett i utbygget som uppfördes 2002. Här finns spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Innanför köket finns ett rymligt sovrum, eller om man så vill, ett arbetsrum.

På nedre plan finns dessutom ett stort vardagsrum och matsal med parkettgolv. På övre plan finns en hall, två ljusa sovrum med fina trägolv. Kattvindar för förvaring. Här på övre plan finns också ett toalettutrymme med duschkabin, wc och tvättställ. Källaren är nymålad och fräsch, här finns pannrum med ackumulatortank från kulvert och vedpanna i verkstaden.

På fastigheten finns också verkstad och garage som är vinterbonad. Vedpanna med ackumulatortank på 3000 liter värmer både bostadshus och verkstad och det finns såväl vatten som el indraget. Det finns också ett stall med två boxar samt en lada och höränne. Dessutom finns en vinterbonad lillstuga med veranda och ett lusthus.

Den här gården passar dig som bara vill flytta in och bo. Allt är redan färdigt och du behöver inte bekymra dig över tapetsering eller något annat. Till och med hästarna bor riktigt, riktigt bra. Priset för denna fina fastighet är 1 700 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN
Bild: JOHAN HÖWLER /HUSFOTO