Fyra raka av Hellton

publicerad 6 september 2019
- Av Dennis Johansson

SPORT (VB)

Förra helgen befann sig Helltons handbollsdamer i Tyresö på turnering.
Med sig till Karlstad fick man fyra segrar på lika många matcher.

Med mindre än en månad kvar till avkast i Damallsvenskan visar Värmlands handbollsstolthet på damsidan redan att man blir att räkna med i vinter.

Det visade inte minst helgens resultat i Tyresöturneringen och det var en nöjd Helltontränare som rapporterade på klubbens Facebooksida.
”En bra helg med härlig stämning och bra driv i spelet”, skrev tränare Henric Sandmark.
För motståndet stod arrangerande Tyresö, två gånger, Nacka, nykomlingen i Damallsvenskan, samt GT Söder som laddar för sin första säsong i högsta ligan SHE.
Hellton slog tillbaka Tyresö, som den gångna säsongen liksom Karlstadsklubben missade kvalet till SHE med två ynkapoäng, i två matcher – båda gångerna skrev slutresultaten till 25-20.
Under lördagsförmiddagen ställdes värmländskorna mot allsvenska nykomlingen Nacka, som vann division 1 norra klart med nio poäng före Kungsängen, och tog en enkel viktoria med med 28-20.
Söndagens enda match, mot SHE-nykomlingen GT Söder, blev tuffare men värmländskorna drog även längsta strået här och vann med 22-20.

Då startar Damallsvenskan
Den 28 september klockan 15 kastas Damallsvenskan 2019/2020 igång för Hellton som i sin hemmaborg Sundsta sporthall tar emot nykomlingarna från Jönköping, IF Hallby.

DENNIS J HALL

Publicerades i Värmlandsbygdens papperstidning den 6 september 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration endast 395 kronor – 50 nummer per år.