Fredrik Wessman mästare

publicerad 20 juni 2019
- Av Dennis Johansson
Fredrik Wessman bäst i Skandinavien. Foto: PRIVAT

SPORT (VB)

Skandinavien Open Championship (SOC) i field target avgjordes den gångna helgen i Forshaga.
Överst på prispallen fick hemmaskytten Fredrik Wessman ställa sig.

Field target är en sportskyttegren som växer sig större för varje år som går. Till SOC som genomfördes på Forshaga Jakt- och sportskytteklubbs hemmabana i Nedre Ullerud kom 34 skyttar från Danmark, Norge och Sverige.

Två av Sveriges bästa, Tomaz Holmström och Fredrik Wessman, återfinns i arrangörsklubben – två superskyttar som sporrar varandra till stora framgångar både nationellt och internationellt. Internt mellan de båda är det oftast så tätt att den som har den bästa dagen besegrar den andra.
Under SOC var det just Wessman och Holmström som visade sig vara vassast. Mot fiktiva djur i plåt med en träffpunkt på 50 millimeter och ett avstånd på upp till 50 meter gäller det att fälla ”djuren”. Lägg där till yttre förutsättningar som till exempel vind och eventuell nederbörd. Faller djuret får skytten en poäng. Under SOC gällde det att sänka 30 djur och därmed maximalt kunna få med sig 30 poäng i mål.
Guldet i SOC gick till Fredrik Wessman som hade endast en miss under sin runda. Mästaren stannade därmed på fina 29 poäng. En poäng bättre än klubbkompisen Tomaz Holmström som fick med sig ett fint silver från SOC. Tredjepriset gick till Stefan Pyk, Tåstarps SF, som slutade på 27 poäng.

DENNIS J HALL
dennis.johansson@vby.se

Publicerades i Värmlandsbygdens papperstidning den 20 juni 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande