Från rivningshotad till allaktivitetshus

publicerad 20 september 2019
- Av Dennis Johansson
Göran Karlsson passar på att testa Sunne Kraftsports nya löpband under invigningsdagen. Foto: KATARINA GÅSSTE

SUNNE (VB)

Åmbergs allaktivitetshus invigdes med öppet hus lördagen den 14 september. Förutom att visa upp husets alla möjligheter, bjöds besökarna på jägarsoppa och kaffe med bröd.

Allaktivitetshuset drivs av den ideella föreningen Åmbergs allaktivitetshus. Styrelsen består av personer från fyra föreningar, som har slagit sig samman för att fylla den cirka 1000 kvadratmeter stora byggnaden med olika aktiviteter; PRO Sunne, SPF i Fryksdalen, Sunne Kraftsport och Islamiska Kulturföreningen i Sunne.
Den tidigare rivningshotade ”gamla skolan” som byggdes i början av 80-talet hade enligt kommunen passerat sitt bäst–före–datum, men bygdens pensionärsföreningar såg dess möjligheter och gav sig inte förrän de fick till ett nyttjanderättsavtal med kommunen.

Recept på invigningens jägarsoppa på trattkantareller
(ca. 4 portioner)
1–2 finhackade schalottenlökar
4 dl färska eller 40 g torkade trattkantareller
1 msk smör eller margarin
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1–2 snapsglas sherry
1 msk vetemjöl
Blöt lägg trattkantarellerna i en halvtimme. Spar blötläggningsvattnet till buljongen. Fräs löken mjuk. Hacka kantarellerna till mindre bitar och fräs dem tillsammans med löken i cirka 5 minuter. Pudra över vetemjölet och häll sakta i buljongen. Koka i cirka 15 minuter. Häll i grädde och crème fraîche. Smaka av med sherryn. Smaklig måltid.

KATARINA GÅSSTE

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 20 september 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Helårsprenumeration endast 395 kronor – 50 nummer per år.