Fin gård i Fryksdalen

publicerad 17 juni 2015
- Av Bo Bäckman

22_gts[1]

Veckans värmländska gård till salu hittar du i Fryksdalen inte långt från Västra Ämtervik. Den har 13 hektar mark och är stilfullt renoverad samt har jordvärme och fiber. Välkommen till Bråten.

Västra Ämtervik är genuin landsbygd, men pendlingsmöjligheterna är många. Det är inte långt till Sunne och Torsby och då når båda destinationerna samt Karlstad och Kil med Fryksdalsbanan. Fryksdalsbanan som för övrigt Astrid Lindgren en gång åkte med och fick en vision om hur Bröderna Lejonhjärtas Nangijala skulle se ut.

Västra Ämtervik är en av Sunnes fem kyrkbyar och här är människor måna om sin bygd. Man deltar i olika forum för bygdeutveckling och den välbevarade hembygdsgården är en given samlingspunkt. I centrum finns skola, förskola, serviceboende, idrottshall samt en välsorterad lanthandel.

Vår gårds mangårdsbyggnad har i nedre plan en hall med heltäckningsmatta på golv och tapet på väggar samt en trappa till övre plan. I anslutning finns en toalett. Till vänster finns ett kontor/kökskammare med garderob. Innanför kökskammaren finns ett stort kök från 2008 med trägolv samt klinker på golv vid den vattenmantlade köksspisen. Utrustningen består av spishäll, ugn, inbyggd micro, fläkt och integrerad diskmaskin. Här finns också ett skafferi med kyl/sval och frys. I köket tar du dig också ut till en delvis inglasad altan med sydvästläge.

Till vänster i köket finns en groventré med trappa ned till källaren. Här är också städskåp och garderob. På nedre plan finns också ett tv-rum och i anslutning till det ett badrum med toalett, tvättställ, dusch och badkar. Dessutom hittar vi en stor sal med trägolv.

Övre plan finns en hall med heltäckningsmatta på golv och tapet på väggar. Två vindsgarderober varav en är inredd. Här finns också utgången till den rymliga balkongen. Övre plan har också tre sovrum varav två har kakelugnar och det tredje en vindsgarderob.

I källaren hittar vi en svale med frysbox. Här finns också tvättstuga med tvättmaskin, tvättbänk och jordvärmepump. Ett hobbyrum finns också samt matkällare. Till gården hör 13 hektar trädgårds- och åkermark som ligger runt gården och jakt och fiskerätt ingår.

Det finns en gäststuga med kök och badrum samt en uthusbyggnad på 300 kvadratmeter. Priset för denna fina fastighet är 1 950 000 kronor.

Text: MARI NÄLSÉN