Ett sätt att göra skolmaten roligare

publicerad 17 juni 2015
- Av Bo Bäckman
Sannerudsskolan bjöd på Street Food. Agneta Hedlund, kostchef och Helena Gustavsson, kökschef testar gärna trender.
Sannerudsskolan bjöd på Street Food. Agneta Hedlund, kostchef och Helena Gustavsson, kökschef testar gärna trender.

kil (vb)

Eleverna i Kils skolor, Sannerudskolan och Bodaskolan åt ute i det gröna sista veckan i skolan innan lovet och maten serverades ur en transportabel matservering.
– Vi tar gärna nya matidéer till oss, sade Agneta Hedlund, kostchef i kommunen.

Street Food är rätter som tillagas och säljs på gatan, marknader eller på andra offentliga platser. Gatumaten är en global trend som skolan nu nappat på.

Eleverna köade och fick själva ta tortillabröd som wrap och fyllde innehållet med sallad och en blandning av ris och kebab.

Text och bild: TINA PAPADOPOULOU

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150618