Ett liv mitt i nyhetsflödet

publicerad 2 juli 2015
- Av Bo Bäckman
Idag är Peder Alsterlind pensionär och ser tillbaka på sin tid i nyhetsflödet. Han har i stort sett hela sitt liv jobbat med att sortera och prioritera vad som ska sändas i TV..
Idag är Peder Alsterlind pensionär och ser tillbaka på sin tid i nyhetsflödet. Han har i stort sett hela sitt liv jobbat med att sortera och prioritera vad som ska sändas i TV.

EKSHÄRAD (LT)

Oerhört spännande, var det när några unga pojkar från Ekshärad en gång på 80-talet, fick åka till Stockholm och se på dåvarande Aktuelltstudion, där Peder Alsterlind var nyhetsproducent för SVT.

Aldrig har väl ett gäng småpojkar varit mera imponerade av allt man där fick se i en inspelningsstudio, lampor, kameror och all teknisk utrustning. Troligen har detta besök i Aktuellt-studion påverkat någon av pojkarnas framtida yrkesval.

Idag är Peder Alsterlind pensionär och ser tillbaka på sin tid i nyhetsflödet. Han har i stort sett hela sitt liv jobbat med att sortera och prioritera vad som ska sändas i TV. Några tusen gånger minst, har han jobbat med att köra ut nyhetsprogrammen i direktsändning från en studio, som sändningsproducent och inslagsproducent.

Text och bild: INGER VAHLQVIST JANSSON

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150703