En favorit hos barnfamiljerna

publicerad 22 mars 2019
- Av Bo Bäckman

Femstjärniga Sommarvik framröstat till en av Sveriges tre bästa campingresorter

Flygbild över Sommarvik i Årjäng som röstats fram som en av Sveriges tre bästa campingresorter för barnfamiljer.

årjäng (vb)

Värmländska Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är framröstat till en av Sveriges tre bästa campingresorter för barnfamiljer.

Och de är i fint sällskap då prispallen delas med giganterna Böda Sand och Daftö resort.

Amanda Thorell, receptions- och bokningsansvarig, tror att den höga rankningen till stor del beror på Sommarviks stora engagemang för barnfamiljer och inte minst det stora aktivitetsutbudet i campingens egen Kids club med över tusen medlemmar.

– Hela anläggningen är anpassad efter barnfamiljer, de är vår primära målgrupp, säger hon. Vi lägger ner mycket tid och energi på att göra anläggningen så bra och rolig för barnfamiljer som möjligt.

Bland annat erbjuder Sommarvik många lekplatser, stora uppblåsbara leksaker på vatten, ett stort poolområde med både vuxen- och barnpooler, tillgänglighet till restaurang, poolbar och faciliteter och inte minst stora aktivitetsutbud med campingens Kids club i spetsen.

På barnens klubb erbjuds upplevelser med allt från trollerishower, ansiktsmålning, ponnyridning, sandslottstävling, jättesåpbubblor och till och med helikopterturer.
– Det är jätteroligt att bli rankad så högt med tanke på alla fantastiska anläggningar som finns runtom i Sverige. Det motiverar oss att bli en ännu bättre destination för våra barnfamiljer, säger Amanda Thorell.

Årjäng camping och stugor Sommarvik var bland de första anläggningarna i Sverige att bli tilldelad fem stjärnor, och är fortfarande Värmlands enda femstjärniga camping bland totalt 16 femstjärniga campingar i Sverige.

På Sommarvik finns 64 stugor, glampingtält (glamping är en sammanslagning av camping och glamour. Ett lyxigare tältboende), 300 campingtomter, ett stort poolområde, restaurang och poolbar, sju lekplatser, Kids club, flera stränder, äventyrsgolf med trollskogstema, ved eldad bastu, relaxavdelning, uthyrning av kanot, funkajak, cykel och mycket annat.

I företaget Sommarvik AB ingår även fyrstjärniga Charlottenberg camping och stugor, fyrstjärniga Haganäset i Kristinehamn herrgårdscamping och stugor samt Presteruds herrgård.

Text och bild: JOHANNA FRANSSON