EM-framgångar för Wessmans

publicerad 12 juli 2019
- Av Dennis Johansson
EM-silver till Lucas Wessman och EM-brons till pappa Fredrik Wessman. Foto: FRANK HERMANN

SPORT (VB)

Grymma värmländska framgångar när den sjätte upplagan av EM i Field target avgjordes i Pyrgetos, Grekland den 4-6 juli.

Forshagafamiljen Wessman har tidigare svarat för stora framgångar i skyttegrenen Field target – grenen där fiktiva små djur i plåt, exempelvis harar, ska sänkas på olika längders avstånd.

När det sjätte Europamästerskapet avgjordes i Grekland åkte två svenskar, Fredrik Wessman och sonen Lucas Wessman. Fredrik tävlandes i den öppna seniorklassen PCP Overall och Lucas i PCP Juniors.
Och vilken värmländsk succé det blev när resultatlistorna räknades samman, Lucas knep EM-silvret i sin klass och Fredrik EM-bronset bland seniorerna.
För Lucas del var det egentligen inte riktigt spännande. Ungraren Csanad Nyilasi gjorde tre grymma rundor och vann med tolv poäng före svensken. Forshagasonen spelade stabilt och kunde ganska enkelt hålla undan för bronsmedaljören, greken Georgios Drakotos, som var fyra poäng bakom.
För Fredrik var det tajtare och mer spännande inför slutrundan. Det skiljde bara ett par poäng från guldet men även ner till den jobbiga fjärdeplatsen, utanför prispallen. Ungraren Istvan Sutyinski sköt för bra och kunde bärga EM-guldet, medan Fredrik och en annan ungrare, Ferenc Sas, hade en stenhård kamp om silvret. Inför slutrundan var Fredrik en poäng bakom Sas, som blev till två när poängen räknades samman.
Bakom jagades svensken av italienaren Maccarone och tysken Kawnik, som inte kom närmare än en poäng efter.
Fredrik Wessman vann EM-bronset till sig själv, Forshaga, Värmland och Sverige. Tysken och italienaren fick skjuta särskjutning om fjärdeplatsen där den senare var vassast.

Sammanställning PCP Overall:
1) Istvan Sutvinski, Ungern, 138 (46-44-48).
2) Ferenc Sas, Ungern, 135 (48-41-46).
3) Fredrik Wessman, Sverige, 133 (46-42-45).

Sammanställning PCP Juniors:
1) Csanad Nyilasi, Ungern, 119 (42-38-39).
2) Lucas Wessman, Sverige, 107 (40-33-34).
3) Georgios Drakotos, Grekland, 103 (36-33-34).

DENNIS J HALL
dennis.johansson@vby.se

Publicerades i Värmlandsbygdens papperstidning den 12 juli 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande