Ekologiska lantbrukare skapar nya lösningar

publicerad 9 augusti 2019
- Av Dennis Johansson
Petter Bergvall. Foto: EVALENA HEINERED (alla bilder)

VÄRMLANDSNÄS (VB)

En procent av Sveriges grisuppfödare är ekologiska och KRAV-certifierade. Petter Bergvall och Jonna Larsson som driver Ramstads gård och Sjönnebols gård söder om Säffle är en av dessa.

Att driva en gård ekologiskt medför också att alltid tänka i nya banor, skapa nya lösningar och nya verksamhetsgrenar som skiljer sig från det traditionella lantbruket.
Värmlandsbygden besökte när de bjöd in till Dinner in the Fields.

Med arrangemanget Dinner in the field vill Petter och Jonna, i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna i Värmland, skapa intresse för det ekologiska lantbruket. Med inspiration från södra Italien introducera en egen form för en middag där gästerna får se hur livsmedel odlas och sedan njuta av god mat med färska råvaror från Värmland.
Paret vill sprida kunskap om hur mat kan, och borde, produceras på ett schyst sätt. För både djur, mångfald och levande jordar men också för smaken på den mat vi äter.

Jonna Larsson.

EVALENA HEINERED

Läs mer i Värmlandsbygdens papperstidning den 9 augusti 2019
Försäljningsställen (lösnummer)
Prenumerationserbjudande