De är en vit fläck på kartan

publicerad 13 maj 2015
- Av Bo Bäckman
Besvikelsen hos Lennart Johansson och Kicki Karlsson på Storfors kommun är stor efter det att Jordbruksverket meddelat att Värmlands Bergslag inte kommer upp i den nivå man haft som krav för att vara med i den här periodens landsbygdsprogram. Under perioden 2014-2020 kommer därmed Storfors, Kristinehamn, Filipstad, Karlskoga och Munkfors vara helt utan Leaderpengar.
Besvikelsen hos Lennart Johansson och Kicki Karlsson på Storfors kommun.  Under perioden 2014-2020 kommer Storfors, Kristinehamn, Filipstad, Karlskoga och Munkfors vara helt utan Leaderpengar.

STORFORS (vb)

Fem Leaderområden i Sverige får inte vara med och dela på två miljarder kronor – och bildar därmed vita fläckar på kartan. Detta beslutade Jordbruksverket och Värmlands Bergslag är mycket besvikna.
– Det känns lite som en ny käftsmäll för Storfors, säger EU-samordnaren Kicki Karlsson.

Värmlands Bergslag, Leader Bergslagen, Leader Kalmar- Öland, UR-nära och Leader Sommenbygd bedömdes av Jordbruksverket inte komma över den lägsta nivå man bestämt för att få vara med och dela på kakan. Övriga 48 Leaderområden i landet kommer att få vara med i landsbygdsprogrammet som håller på mellan 2014-2020.

Text och bild: DENNIS J HALL

Fortsättning publicerad i papperstidningen 20150508