Campingåret 2023: Bland de bästa trots kyligare sommar

publicerad 19 april 2024
- Av Redaktionen

Trots en mindre gynnsam sommar med kyligare väder och mindre solsken, lyckades campingnäringen i Sverige ändå att göra 2023 till det tredje bästa året någonsin, enligt statistik från branschorganisationen SCR Svensk Camping. I Värmland stod campingplatserna för 58 procent av alla gästnätter under sommaren.

Under juli och augusti upplevde Sverige en av de sämsta somrarna på flera år när det gäller väder, vilket inte lockade till traditionellt campingliv. Trots detta, och en nedgång på 3,1 procent i antalet gästnätter jämfört med 2022, har året ändå registrerat starka siffror.

För de som gillar sol och värme blev juli och augusti en av de sämsta svenska somrarna på många år. Därför är det så klart en extra stor prestation att 2023 blir det tredje bästa året någonsin för branschen, säger Martin Juhos, vd på SCR, i ett pressmeddelande.

Trots en minskning med åtta procent jämfört med föregående sommar, stod campingplatserna i Värmland för 58 procent av alla gästnätter under sommaren, vilket är den tredje högsta andelen i landet.