Buss med 50 ungdomar välte – Tio skadade

publicerad 2 januari 2023
- Av Redaktionen

En buss med 50 ungdomar välte under nyårsdagen som påföljd av halt väglag. Tio personer skadades i olyckan, varav två med allvarligare skador.

Omkring 10.30 på nyårsdagen kom larmet om att en buss vält vid korsningen mellan E45 och riksväg 62 i Stöllet. I bussen färdades runt 50 ungdomar som avgått från Västsverige. Bussen uppges ha krockat med en personbil vid en kurva strax före restaurangen Mac45, där den sedan välte och landade på sidan.

Det är extremt halt på platsen, sade Kristoffer Rådén, regional insatsledare på räddningstjänsten, enligt NWT.

Enligt polisen var det totalt tre fordon inblandade i olyckan.

Två ungdomar har förts till sjukhus med ambulanshelikopter med allvarliga skador, enligt Region Värmland. Varav en som fått allvarligare skador. Totalt skadades tio personer i olyckan, enligt räddningstjänsten.

De 30-tal ungdomar som klarade sig fysiskt oskadda sökte sig till restaurangen Mac45. Där värmde de sig innan en anslutande buss skulle ta dem till Torsby sjukhus för uppsamling. Posomgruppen var på plats för att ge krisstöd.

Ungdomarna är väldigt upprörda och har fått varm choklad här, säger en i personalen på restaurangen.

Polisen misstänker i nuläget inte något brott bakom olyckan. Bussen ska ha åkt i en nedförsbacke och halkan har gjort att den inte kunnat bromsa, vilket i sin tur gjorde att den hamnade i diket.