Antikrundan ställer in turnén

publicerad 30 april 2020
- Av Dennis Johansson

BORGVIK (VB)

Antikrundan kommer i år inte att spelas in på traditionellt sätt med experter som reser runt på turné och tusentals besökare som köar för att få sina föremål värderade.
– Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta. Vi flyttar hela den planerade inspelningsturnén till 2021 istället, säger producenten Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande på valborgsmässoafton.
Men tittarna ska inte bli utan det oerhört populära programmet som i år samlat 1.6 miljoner tittare i genomsnitt. Redaktionen jobbar nu för att kunna sända ett alternativt Antikrundan i vinter. Exakt hur programmet kommer att se ut är ännu inte bestämt, men tittarna kommer att känna igen sig.
– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger producenten Pernilla Månsson Colt.
– Så nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen? Kanske fick det flytta in från garaget, eller såldes det? Eller fick föremålet en större plats i hjärtat efter värderingen hos oss, fortsätter Pernilla Månsson Colt.
Mejla: antikrundan@svt.se

Antikrundans turné skulle ha landat i Borgvik den 30 augusti 2020, nu blir det alltså inte så.


Bild: Antikrundans programledare Anne Lundberg. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT