Adam Alsing avliden

publicerad 15 april 2020
- Av Dennis Johansson

CORONA (VB)

Av sviterna från coronaviruset avled Karlstadbördige och folkkäre programledaren Adam Alsing i onsdags (15 april 2020).

Under onsdagen berättade Folkhälsomyndigheten att drygt 1 200 svenskar avlidit efter att ha drabbats av covid-19.
Senare samma kväll kärleksbombades sociala medier efter att Aftonbladet och Expressen gått ut med uppgiften om att Adam Alsing dött.
Adam Alsing med rötterna i Karlstad och Värmland var en folkkär programledare i både radio och teve. På Instagram skrev NRJ Morgon ”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig.”
Hustrun Anette träffade Adam i folkets park i Forshaga en konsertkväll för över 30 år sedan.
– Det är en fantastiskt vacker historia som utspelar sig i Värmland i början av 80-talet. Jag bodde i Karlstad på den tiden, och hon i Forshaga, som är en liten håla en bit därifrån. Jag lånade henne en femma till bussen och hon sa att jag borde komma till folkets park i Forshaga helgen därpå för att få tillbaka den och se Europe spela, säger Adam Alsing i en intervju med Hänt Extra och fortsätter:
– Så jag åkte dit men då var hon inte där. Senare dök hon upp med bandagerad hand. Hon hade försökt planka in och fastnat i taggtråd. Men när Europe började spela kysstes vi för första gången och sedan dess har vi hållit ihop.
Tillsammans fick paret Alsing sönerna Sebastian och Kasper.
På onsdagskvällen skrev både Expressen och Aftonbladet:
”Adam Alsing avled efter att ha smittats av coronaviruset, bekräftar hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för nyhetsbyrån TT.”
Sociala medier kärleksbombades omedelbart med hjärtan och fina hälsningar till Adam och hans familj. Till Aftonbladet sa kollegorna och vännerna Gry Forssell och Agneta Sjödin:
”Jag är bedrövad. Allt jag vill säga och svara låter så platt och dumt för det är så overkligt och sorgligt. Vi sände ju radio ihop fyra timmar om dagen i sju års tid och gjorde tv ihop och blev verkligen nära vänner under den period i livet som så mycket händer. Vi har sett varandras barn växa upp, det har varit resor, bröllop, studentskivor och födelsedagar och oändligt mycket skratt och roliga minnen. Så det här känns obeskrivligt märkligt och framför allt sorgligt”, skriver Gry i ett sms till Aftonbladet.”
”Det är så jävla fruktansvärt och overkligt, han är ju yngre än jag. Det första jag gjorde i tv var ”Tur i kärlek” med Adam Alsing. Det var jätteschysst att jobba med honom, han var så trygg och bra att ha att göra med. Han var så snäll.”
Adam Alsing blev 51 år.

DENNIS JOHANSSON HALL
dennis.johansson@vby.se

Prenumerera på Värmlandsbygden, klicka HÄR.
Ge bort en prenumeration, nu till superrabatt, klicka HÄR.

Folkkäre Adam Alsing blev 51 år. Foto: NRJMORGON/INSTAGRAM