”Liveshow” med Claes Malmberg

publicerad 8 april 2022
- Av Dennis Johansson
Claes Malmberg återkommer till Scalateatern i Karlstad.

Få komiker och skådespelare arbetar så hårt som folkkäre Claes Malmberg.
Göteborgaren, som sedan tio år bor i Skåne, älskar Värmland och tar med sig sin standupföreställning ”Liveshow” till Scalateatern i Karlstad den 26 april.

”Tack vare buddhismen och Gais har jag lärt mig att leva med lidandet.”
Det är ett av många klassiska Claes Malmberg-citat genom åren, där han bland annat syftar till att hans favoritlag i fotboll, Gais, inte direkt sjördar stora framgångar.
För den unga publiken minns man Claes Malmberg som polisen Paul Isman i den bejublade julkalendern ”En hederlig jul med Knyckertz” från 2021.
Andra brukar ropa ”se där, där går Lottas pappa”, ja från succérollen i Astrid Lindgrenfilmerna om Lotta på Bråkmakargatan.
Men sanningen är den att Claes Malmberg har gjort så ofantligt mycket, både för film, tv och scenen.
Och år 2022 blir inget undantag.

Under våren reser han runt i landet med ”Liveshow” och senare under året tar han ut föreställningen ”Hundraåringen” till scener i Sverige.
– Däremellan kommer jag spela in ett pilotprojekt för en tv-serie och jag kommer tillbaka i min kompis Lasse Kronérs Doobidoo också, berättar han för Värmlandsbygden och avslöjar för tidningen:
– Sen får jag kanske inte säga något, men det är till 99,9 procent klart att det i augusti och september ska spelas in en ny långfilm där jag fått en stor roll.

”Liveshow” beskriver komikern som en föreställning åt revyhållet med mycket musik.
– Musiken kommer kännas igen men texterna är omskrivna. Humor i musik på det här sättet har jag inte haft tidigare, berättar Claes som ser fram emot att äntligen få möta publiken igen.
– Humor kommer blandas med en del allvar. Det allvarliga blir bättre när man får skratta.

Vid sidan av arbetet följer han gärna handbollen i landet. Hans dotter, född 2004, spelar bland annat handboll i Lund och hade stora framgångar när hon spelade med Skåne i Sverigecupen (handbollens motsvarighet till TV-pucken).
– Möts vi under Partille cup i sommar får du komma fram och snacka, säger Claes Malmberg efter en lång stunds handbollssnack.